ESKİGEDİZ BELEDİYESİNE TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ TARAFINDAN BAŞARI ÖDÜLÜ VERİLDİ

Üyesi olduğumuz Tarihi Kentler Birliği tarafından 17 yıldır düzenlenen, ’Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödül töreni Antalya YAPEX Restorasyon Fuarında yapıldı. Yarışmada Eskigediz Belediyesi, 500 Yıllık Tarihi olan Gazanfer Ağa Hamamı Kent Müzesi’nde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmasıyla başarı ödülüne layık görüldü.

Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek, Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ödül töreninde çok mutlu olduğunu dile getirirken “Eskigediz’in kültürel miras ve bilincini korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Eskigediz’in değerlerini gelecek kuşaklara aktarmak gibi önemli bir görevi yerine getirerek “Dünyanın en güzel yeri dediğim Eskigediz’imizin daha yaşanabilir, tarihi, kültürel ve turistik değerleriyle tüm dünyada hak ettiği yeri bulması için çabalıyoruz” dedi.

Kent dokusunu korumak için tarihi ve kültürel varlıkların onarımına yönelik projelerle çalışmalarını devam ettirdiklerini sözlerini ekleyen Başkan Şimşek, Tarihi Gazanfer Ağa Hamamı Kent Müzesine yönelik yaptığımız çalışmalarla başarı kategorisinde ödüle layık görüldük. Bu ödülün alınmasında desteklerini esirgemeyen Çekül Vakfı Başkanı Prf. Dr. Metin Sözen hocamıza, Tarihi Kentler Birliği Başkanı Nihat Çiftçi, Tarihi Kentler Birliği encümeni, Çekül Vakfı Danışma Kuruluna, Jüri üyelerine, Belediye Meclis Üyelerine, Mahalle Muhtarlarına, Eskigediz halkına, özverili çalışmalarından dolayı belediye personeline ve Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

“ALDIĞIMIZ BAŞARI ÖDÜLÜ ESKİGEDİZLİLERE ARMAĞAN OLSUN”

Habere Ait Resimler